Arbeta med affiliate marketing

1161894-affiliate-marketing

Marknadsföring kan ske på många olika vis, det som passar en bransch kanske inte alls fungerar för en annan, det gäller att hitta något som passar helt enkelt. En metod som varit på uppsving den senaste tiden är just affilitesystemet, här tittar vi lite närmare på hur det fungerar och vilka som använder det.

Det finns tre aktiva parter i affiliatesystem, annonsören som vill driva besökare till sin sajt, ägaren av en eller flera sajter som i sin tur länkar till annonsören och försöker driva trafik till deras sajt, och slutligen konsumenten som köper produkten eller tjänsten annonsören erbjuder.

Den som driver trafik till annonsören kan få betalt på ett av två sätt:

  • För varje unik besökare de skickar vidare.
  • För varje unik besökare de skickar vidare som också genomför ett köp.

Det säger ju sig själv att den första metoden ger en mer stadig ström av inkomst, men det betalar naturligtvis även mindre. Vilket system som är mer vanligt är svårt att säga då detta är en uppgörelse mellan dessa två parter.

Två områden som flitigt använder sig av affiliate marketing är poker och casino på nätet, en sajt som arbetar med att driva trafik till dessa annonsörer kan se ut så här. Som man ser finns det många olika annonsörer som finns med på denna lista, och det är väldigt vanligt. Detta ökar möjligheten för ägaren av sajten att få in trafik på sin sida och sedan dirigera den vidare till sina partners, en sajt som endast skulle arbeta med en aktör på marknaden får i regel inte samma effekt.

Eftersom detta system är prestationsbaserad behöver inte annonsören riskera pengar på marknadsföringen utan att veta om det kommer att ge resultat eller inte, de behöver endast betala när det väl ger resultat.

En lista på affiliatenätverk i Sverige kan man se här på Annonsering.se.