Etablera din verksamhet på nätet – Två tips

web marketing

Att etablera sin verksamhet på nätet är idag extremt enkelt. Det tar inte många minuter att starta upp en hemsida oavsett om man enbart vill ha en enkel informationssida eller om det handlar om en E-butik med mängder av produkter. Tack vare att många företag erbjuder färdiga E-butikslösningar och webbsidelösningar är det både billigt och snabbt att börja synas på nätet. Men bara för att man finns så är det inte säkert att man syns.

SEO – Att jobba med SEO handlar om att arbeta för att företaget ska synas högt bland Googles sökträffar. Det finns en rad olika SEO-företag som kan anlitas för detta arbete och priserna skiljer sig ganska mycket likväl som vad som ingår och hur långa bindningstiderna är. Samtidigt kan man göra en hel del själv. Den som har intresse att hålla nere kostnaderna och börja arbeta med detta på egen hand bör köpa ”Guldläge på Nätet” vilket är den enda riktigt renodlade SEO-boken som finns att köpa på svenska.

Nätverka – Gå med i branschgrupper på LinkedIN, sök upp rätt flöden på Twitter och undersök om det finns företagsorganisationer på hemorten. Allt handlar om att nätverka. Många gånger är det genom dessa nätverk som man hittar de bästa marknadsföringskanalerna. Inte så att nätverket ska bli kunder – men att de kan ge råd, samarbeta och hitta lösningar som gynnar bägge parter.