Få lite gratis marknadsföring

9887806-internet-marketing-indicates-world-wide-web-and-network

Som ett litet mindre företag får man snabbt veta hur mycket marknadsföring faktiskt kostar. För att få hemsidan att klättra upp i sökresultaten kan man skapa lite gratis marknadsföring med bara lite eget arbete.

Se till att få nöjda kunder

Dina nöjda kunders röster borde få höras. De ska höras extra tydligt på din egen hemsida. De betyder faktiskt mycket, inte bara för andra potentiella kunder, men sökresultaten indexera också dessa kommentarer på din sajt. Skaffa en sida på sajten där man kan läsa om de positiva kommentaren som du har fått.

Om du får negativa kommentarer ska du försöka ändra dessa så fort som möjligt genom utmärkt service, tillmötesgående och snabbt handlade. På så sätt kan dessa negativa kommentarer ändras.

Nyhetsbrev

Be dina kunder om tillåtelse att skicka ut nyhetsbrev till deras registrerande emailadresser. Du kan informera om nya produkter, prata om företaget och dela ut lite rabatter och specialerbjudanden. En del tycker att nyhetsbrev bara tar plats i inkorgen, men för dem som gillar dina produkter och ditt företag kommer de att vilja hålla sig ajour med företagets utveckling.

Sprid ryktet

Om dina vänner är i samma bransch eller är aktiva på sociala medier, fråga om de kan tipsa sina vänner. Om de har hemsidor kanske de kan länka till din hemsida för att få lite mer trafik. De kan prata med sina kompisar och släktingar och förhoppningsvis har de något intresse i din bransch som gör att ryktet om ditt företag tar fart.

Byta banner och länkar

Kontakta andra hemsidor i olika segment, inte bara konkurrenter för de är inte alltid villiga att göra byten. Kontakta olika företag och fråga om ni ska byta reklambanners sinsemellan, eller länka till varandras sidor. Med denna typ av utbyten kan du få igång trafiken till hemsidan.