Rätt marknadsföring på nätet

Du vill inte bara synas på andra sajter, du vill även att din egen sajt står ut och säljer ditt varumärke. Det gäller alltså att marknadsföra sig rätt och vi har några fallgropar som ni borde undvika. 

Spamma

Du ska inte köpa länkar eller annonsplatser som inte platser på sajten. Det har liten genomslagskraft att annonsera för ditt konsultföretag på en sajt om smink. Du vill inte spamma personer och sajter med dina länkar. Lagom kan vara bästa. Du vill inte vara den irriterande bannerannonsen som tycker upp och täcker halva skärmen. Du vill vara annonsen som upplyser och lockar läsaren att klicka på länken och komma till din sajt.

Vara äkta

Du ska inte dra några rövarhistorier i din annonsering eller på din sajt. Om du är världsledande inom ditt segment ska du självklart skriva ut detta och bära detta med stolthet. Dock kan du hamna i trubbel om du skriver sådana saker utan att det är sant. Var äkta med dina påståenden och dina kunder. Om du har en e-handel ger det inget att skriva att ni skickar produkterna samma dag om du vet att det tar 4-5 dagar för paketet att komma fram. Folk kommer att förutsätta att paketet kommer dagen efter eller om 2 dagar och kommer sedan att klaga om paketet blir sent.

Ta in hjälp

Om du har lite tid över till annonsering eller inte har kunskaper om det, är det bättre om du lämnar jobbet till någon annan. En bra annons ger bättre resultat, det säger sig själv. Och visst, du sparar pengar på att sköta din egen marknadsföring. Samtidigt kanske du förlorar pengar eftersom du inte marknadsför dig rätt.